top of page

Relatietherapie

In iedere relatie loopt het weleens een poosje minder lekker.

Maar als je samen al langer in een dip zit en er niet zo gemakkelijk weer uit komt, is het misschien tijd voor relatietherapie door een ervaren psycholoog.

Het kan zijn dat je verliefd bent geworden op iemand anders of dat je partner verliefd is geworden, misschien zonder dat je het in eerste instantie wist. Ook kan het zijn dat je elkaar steeds meer uit het oog bent verloren en moeite hebt de verbinding met de ander nog te voelen. Vele redenen kunnen aanleiding zijn in relatietherapie te werken aan je huwelijk of relatie.

"Als het gevoel van verbinding er nog is of er lange tijd is geweest, dan wil je misschien vechten voor je relatie en samen ontrafelen hoe het zo ver is gekomen."

In een relatietherapie kun je samen met een buitenstaander kijken wat er moet gebeuren om uit de negatieve spiraal te komen. Onderliggende patronen tussen partners kunnen hierbij naar voren komen, evenals minder sterke kanten van jezelf of je manier van communiceren met de ander. De inzichten die je daarbij opdoet kunnen helpend zijn je relatie weer uit het slop te trekken en elkaar weer meer te vinden.

 

Kosten:

Relatietherapie wordt niet vanuit een ziektekostenverzekering of vanuit jeugdhulpverlening vergoed. De kosten bedragen € 115,00 per sessie van een uur en 15 minuten. 

bottom of page